Si au trait fericiti pana la adanci batraneti

Nu iti voi vorbi despre ce poate face psihologul in general, ci incerc sa iti descriu cum lucrez eu. Vreau sa iti spun inca de la inceput ca eu nu am o reteta unica, secreta, nu am raspunsurile unei vietii fericite si tihnite ca in povestile cu deznodamantul pe care il stim prea bine.

Eu cred ca tu esti singurul in masura sa iti gasesti propriile raspunsuri. Se poate pe moment ca lucrurile sa para tulburi, gandurile dezordonate si nimic sa nu faca sens. Eu tocmai pentru aceste ape tulburi m-am specializat. Stiu ca suntem mult mai complecsi decat o simpla dihotomie: „Nu / Sunt bine”. Intre alb si negru viata are o plaja infinita de nuante de gri unde se desfasoara. Asta pana nu incepem sa discutam si despre culori. Poti sa te gandesti la mine ca la un insotitor in aceste tinuturi. Am idei si instrumente despre cum sa navigam apele tulburi, insa directia si destinatia sunt ale tale. Efortul calatoriei il impartim impreuna.

Stiu ca decizia de a apela la un psiholog nu este una usoara. Nu ca nu ar fi suficiente intrebarile si framantarile pe care le avem deja, uneori langa ele se adauga si ideile preconcepute despre a merge la terapie: Doar nu suntem nebuni, nu?

In timp ce scriu aceste randuri imi vin in minte cuvintele pisicii de Cheshire din Alice in Tara Minunilor: „We are all mad in here”. Stiu ca noi nu suntem niste personaje in Tara Minunilor lui Lewis Carroll, insa universul nostru interior, psihicul fiecaruia din noi, nu este departe de a fi la fel de extraordinar. Mintea noastra proceseaza zi de zi experientele noastre si isi da silinta, cum poate ea mai bine, sa le asimileze si sa ne ofere o imagine de sine puternica si coerenta. Insa la fel cum Alice a trecut prin intamplari stranii si noi intampinam dificultati cand infruntam tot ceea ce viata ne pune in cale (si stim bine ca viata bate filmul).

Nu este nimeni pe lume care sa nu se loveasca de probleme si dificultati. Cu totii le avem – We are all mad in here.

La terapie apeleaza cei care vor sa le depaseasca sau vor sa se autodepaseasca.

Sper sa iti gasesti printre aceste pagini raspunsurile la intrebarile care te-au adus aici. De ce nu, sper chiar sa te ajut personal sa aprofundezi unele intrebari sau sa te eliberezi de cele care te blocheaza si nu iti mai sunt potrivite in acest moment.

Daca vrei sa aflii mai multe despre mine si stilul meu de lucru, te invit sa citesti aici.

Daca vrei sa faci o programare, te invit sa ma contactezi.