Terapie Online

Daca te-ai mai gandit sa apelezi la serviciile unui cabinet de psihologie, insa nu ai trecut la actiune – sa stii ca nu esti singur. O cercetare facuta de Mental Health Services Administration din Statele Unite estimeaza ca aproximativ 60% din persoanele care se confrunta cu dificultati nu au ajuns sa primeasca suportul psihoterapeutic necesar. Principalele motive invocate de obicei sunt prejudecatile sociale, costul si accesibilitatea. Terapia online se adreseaza intocmai accesibilitatii.

psiholog Miruna Negrila - servicii de consiliere psihologica online

Ritmul accelerat cu care s-a dezvoltat tehnologia in ultima perioada ne ofera astazi noi oportunitati care faciliteaza enorm accesul la serviciile psihoterapeutice. Ai nevoie doar de un device potrivit si o conexiune buna la internet. Daca poti urmari pe telefonul mobil / tableta / laptop un film pe Netflix fara sa ai intreruperi de conexiune, atunci putem tine o sedinta de terapie online.

.

psiholog Miruna Negrila - servicii de consiliere psihologica online

Mai ai nevoie de un spatiu in care sa te simti confortabil si sa poti vorbi linistit. Poate fi la tine acasa, poate fi in masina sau oriunde in alta parte unde te simti in largul tau. Acesta este unul din avantajele terapiei la distanta: cu cat te simti mai confortabil in mediul in care esti, cu atat iti poate fi mai usor sa discutam.

Se poate sa locuiesti in alta tara si sa vrei sa faci terapie in limba noastra materna ca sa te poti bucura de toate nuantele noastre lingvistice. Terapie online este potrivita.

Se poate sa locuiesti in acelasi oras insa sa vrei sa iti reduci timpul petrecut in trafic, sa iti maximizezi timpul personal eliminand drumurile spre si dinspre cabinet. Terapia online este potrivita.

Terapia la distanta este o practica relativ noua, ceea ce aduce cu sine limitele din lipsa cercetarilor sustinute pana in prezent. Ce stim pana in acest moment:

  • un studiu ce s-a intins pe durata a 4 ani, intreprins de Yale School of Medicine si US Department of Veteran Affairs a aratat ca terapia online este la fel de eficace ca cea traditionala
  • National Institute for Health Research din Marea Britanie a aratat ca terapia online poate trata cu succes formele despresiei usoare
  • American Psychological Association sustine practica terapiei online de catre psihologii acreditati.
  • intr-un alt studiu 93% din participanti sustin ca pot discuta liber in timpul sedintelor online despre aceleasi subiecte despre care ar fi vorbit si in persoana; 95% au fost multumiti de sedintele online insa au resimtit incurajarile si sustinerea mai diminuate decat in cazul sedintelor din cadrul cabinetului.

Limita terapiei online este tratarea problemelor psihice complexe precum tulburarile de personalitate sau tulburarile afective severe. Acestea din urma beneficiaza maxim de pe urma prezentei active ale psihologului in cadrul cabinetului.

Atat in practica de cabinet, cat si in terapia online profesionalismul si implicarea mea sunt aceleasi. Respectarea confidentialitatii si a principiilor etice se regaseste in egala masura in practica online.