Miruna NEGRILA | Psiholog Psihoterapeut

Incep prin a ma prezenta.
Ma numesc Miruna si sunt psiholog psihoterapeut integrativ.

Forme de psihoterapie sunt astazi mai diverse si mai numeroase ca niciodata. Cu totii suntem diferiti: de la diferente de gusturi, fie ele alimentare sau vestimentare, la diferente in trasaturile noastre de caracter sau convingerile pe care le avem si dupa care ne ghidam in viata. Mai ales cand vine vorba despre aspectele subtile ale functionarii psihicului nostru, eu nu cred ca putem vreodata sa vorbim despre o reteta psihoterapeutica minune care sa se potriveasca 100% tuturor.

Nu vreau sa iti pierd acum atentia povestindu-ti istoria si diversitatea psihoterapiei asa cum le-am invatat eu. Ceea ce vreau sa fac este sa iti povestesc drumul meu si perspectiva din care lucrez eu – care sper sa rezoneze cu tine si sa iti fie de folos daca vei alege sa lucram impreuna.

Poate astazi sa fie o raritate, dar eu apartin acelei categorii de oameni care si-au gasit pasiunea in scoala sub indrumarea unui profesor (asa cum sper sa mai fie si astazi la catedre). Mi-a prezentat psihologia si m-a fascinat pe loc. Mi-am gasit explicatia functionarii noastre psihice, ca un puzzle care prindea forma sub ochii mei. Si din acel moment, m-am indragostit iremediabil de psihologie, de oameni, de modurile subtile si fascinante in care functionam. 

Am urmat cursurile Facultatii de Psihologie si pe cele ale Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii din Bucuresti (2008-2011). Cea din urma mi-a aratat ca noi facem parte dintr-un grup, dintr-un sistem care uneori are o mare putere de influenta asupra starii noastre de bine. Insa un interes mai mare a avut pentru mine modalitatea psihicului uman de a se adapta realitatii pe care o infrunta.

Pe mai departe am ales sa aprofundez un program de master centrat pe Evaluarea, consilierea si psihoterapia cuplului, familiei si copilului (2011-2013). Sinele nostru se compune din multe roluri pe care le purtam concomitent zilnic. Printre ele rolurile de sot / sotie / partener / partenera / fiu / fiica / frate / sora / mama / tata vin in completarea tabloului complex care te prezinta pe tine. Fie ca vorbim de familia de origine, fie ca privim la noua familie pe care alegem sa o formam, niciodata nu suntem departe de familie sau de influentele pe care le are asupra noastra. Daca parte din framantarile si intrebarile tale isi gasesc sursa in viata de familie, iti pot oferi sprijinul necesar analizarii lor.

Tocmai pentru ca imi place sa observ diversitatea din oameni, cea de care iti vorbeam inainte, am realizat ca acest lucru cere la randul lui o mare flexibilitate in a ma adapta la persoana pe care o am in fata mea in cabinet.  Din aceasta convingere mi-am continuat formarea profesionala in Psihoterapie integrativa (2011-2013). Ce fac practic? Privesc cu foarte mare atentie persoana care este in fata mea si ma ghidez dupa nevoile ei specifice. Psihoterapia integrativa m-a facut sa iau contact cu multiple modele de terapie si mi-a cultivat curiozitatea pe mai departe. Suntem atat de frumosi in diversitatea noastra, incat gasesc fascinant sa explorez idei diverse, gasind-o pe cea care iti poate aduce tie beneficii maxime.

Mi-ar placea sa ma bucur de profesia asta minunata alaturi de tine, sub forma sedintelor de psihoterapie online, oriunde te-au purtat pasii in lumea asta mare.